• 29Mar

  Jag har gjort mycket empiriska undersökningar för att ta reda på varför jag över huvudtaget existerar. Det som jag har lärt mig förstå är hur allting är en illusion – ett enda stort Matrix. Eller kanske ska man säga litet? Med litet menar jag att avstånd inte existerar utan det är bara en illusion som skapar avståndet. Precis som tidigare blogginlägg jag gjort, t.ex. Hemligheten med Materia.

  Allting vi upplever är elektriska signaler i hjärnan och själva djupet vi ser är något vi lärt oss förstå trots att allting bara är en bild. Vi upplever djup eftersom vi lärt oss tolka vår verklighet genom att födas in i denna verkligheten.

  Det som håller vår illusion igång är RumTiden, vi har 3 dimensioner rum (upp & ner, vänster & höger, bak & fram). Det är så vi navigerar oss i vår verklighet. T.ex. om jag ska träffa någon så bestämmer vi en plats som defineras av rummets dimensioner. Tiden använder vi för att bestämma när. Tiden fungerar som ett verktyg som får livet att gå framåt, utan tid skulle vi leva kaotiskt.

  Det som för mig definerar tid är rörelse. Det tar en viss tid att ta sig från punkt A till punkt B. Dock så är tiden som rummet en illusion, vilket har lett mig till att fråga mig själv varför jag idag är medveten.

  Med medveten menar jag att jag är medveten om tiden och rummet jag befinner mig i. Jag vet vad som hände igår, och hur jag kommit hit jag är idag. Jag kan använda dåtiden till att beskriva min nutid, och med hjälp av detta kan jag sia om min framtid. Med sia om min framtid menar jag att jag kan förvänta mig en viss framtid och planera en viss framtid utefter vad jag vet ifrån nuet och dåtiden.

  Hjärnan fungerar på ett sådant sätt att vi samlar all information men sorterar ut den onödiga informationen så vi får en logisk nutid. Högra hjärnhalvan tar in all information samtidigt ifrån ögonblicket medan den vänstra hjärnhalvan använder sig av dåtiden och denna informationen till att skapa nuet som vi lever i. Och med hjälp av detta kan vi förvänta oss vad som ska ske i nästa ögonblick. Viktigt att förstå är att vår hjärna är logisk och rationell, vilket gör att vi skapar en logisk och rationell verklighet.

  Livet är som ett spel vi skapar själva. Dagens värld är tyvärr ett ganska
  tråkigt spel då samhället inte tar tillvara på vår gudomlighet, utan istället
  är vi mer eller mindre förslavade, speciellt av ett negativt ekonomiskt system.

  Verkligheten är en samling information som består av elektriska signaler. Jag är en programmerare och innan jag kom in på dessa djupa funderingar och började lära mig förstå hur människan och vår hjärna fungerar så märkte jag hela tiden hur mycket våra liv påminner om en programmering.

  Livet för mig är en dröm som vi regisserar, producerar, agerar och skriver allteftersom. Just nu sitter jag här vid en dator och skriver detta blogginlägg, och senare kommer jag kanske läsa en bok eller göra något annat. Sen går solen ner och min fysiska kropp blir trött och behöver sömn för att ladda batterierna inför nästa dag.

  Det intressanta med sömnen är (enligt David Wilcocks forskning) det motsatta vårt vakna tillstånd. Just nu lever vi med RumTid som jag sa tidigare. När vi somnar blir detta TidRum istället. Detta TidRum är det motsatta RumTid och istället för 3 dimensioner rum finns det bara en dimension rum och 3 dimensioner tid. Så när vi drömmer existerar vi i Nutid, Dåtid och Framtid samtidigt, men befinner oss alltid i samma rum.

  Jag har själv varit med om att drömma och framtiden så för mig är det helt logiskt med RumTid och TidRum. Även genom droger kan man färdas i TidRum genom att vissa droger öppnar upp hjärnan för information man vanligtvis inte har tillgång till. Dock kan droger vara lika destruktiva som konstruktiva och det är ingenting jag rekommenderar, mediation är mycket bättre och även att skriva drömjournaler.

  Vad innebär det att tiden är en illusion?

  När jag föddes så “växte jag in i” denna verkligheten. Mina föräldrar formade mig och min omgivning formade mig och sa till mig hur verkligheten fungerar. De skapa en logisk och rationell verklighet till mig som jag kan relatera till.

  Det som gjort mig fundersam sedan barnsben är just hur tiden går framåt och hur man avancerar framåt hela tiden. Det jag lärt mig genom empiri är just hur det inte finns någon tid. Tiden är bara en samling minnen som sorteras och kategoriseras i vår hjärna. Det som definerar oss är våra minnen. Ord, tankar osv är skapade ifrån minnen och minnen gör så vi kan kommunicera eftersom vi förstår orden vi hör eller läser.

  Så om jag bara är ett minne men är medveten om det så kommer jag inte glömma bort mig. Vilket betyder att jag inte kan dö, för isåfall hade jag inte varit medveten nu.

  Den heliga Graalen

  Den heliga graalen för mig representerar odödlighet och evighet. Det är precis det jag lärt mig förstå är vad vi kommer få i detta livet. Vi är perfekta skapelser i en perfekt tid då vi uppnår vår gudomlighet som gudar.

  Detta eftersom om jag hade dött imorgon eller om en vecka och reinkarnerat igen så hade jag inte haft något minne av detta, men det har jag, jag är medveten om att jag skriver nu, vilket gör att jag inte kan glömma det – eftersom allt är ett minne.

  2012 verkar vara ett år där vi kommer komma närmare oss själva och vår gudomlighet, men mer om det i framtida blogginlägg.

  Tillbaks till tiden. För mig fungerar tiden som ett verktyg som gör att jag kan spara information som jag senare kan minnas. T.ex. så minns jag hur denna dagen har varit sedan jag vaknade, och varje kväll så träder jag in i drömvärlden. Det är för mig som att dö, då jag ser mig själv som död eftersom jag föddes in i denna världen utan minnen av tidigare liv.

  Det som vi kallar verkligheten är bara en samling minnen och eftersom vi är medvetna inom denna tiden just nu så innebär det något speciellt, eftersom vi inte kommer glömma igen. Med glömma igen menar jag att vi inte kommer förlora vår medvetenhet om att vi existerar samt vad vi varit med om sedan vår födsel.

  Det finns bevis för reinkarnation och vanligtvis så har man inga minnen av sina tidigare liv om man inte väljer att gå in i sig själv och söka dem, genom t.ex. att sätta sig i trans eller genom meditation.

  Jag drar slutsatsen att eftersom jag är medveten nu och om tidens rullning framåt genom planetära rörelser såsom att vi snurrar runt solen så kommer jag inte glömma bort mig själv. Jag kanske kan dö – min kropp slutar fungerar – men jag kommer fortfarande vara medveten, och enligt Victor Zammits (www.victorzammit.com) forskning så är livet efter döden inte alls dumt, mycket bättre än detta slavsamhälle vi lever i. Dock har jag lärt mig att självmord inte är utvägen, vi är alla här av en anledning. Kanske är den anledningen att leva för alltid.

  Så jag kan inte dö, och om jag dör så glömmer jag inte bort mitt nuvarande liv, vilket gör att jag inte har något att frukta förutom fruktan själv. Jag ser livet som en perfekt skapelse som är en produkt av oändligheten som vi alla är verklighetskapande biologiska maskiner inom. Idag används vi till att skapa dagens slaverisamhälle men tiderna ändras och många profetior pratar om en ny tid som verkar ske runtomkring 2012. Min egna intuitiva källa har visat mig hur livet efter 2012 kan bli och det är helt enkelt underbart, en utopi som vi alla medvetna och kärleksfulla människor skapar tillsammans!

  Som avslut vill jag tipsa om en revolutionerande och intressant blogg som en själsfrände skriver på: DeDePrivat.blogg.se, en rappare och revolutionär som inte drar sig från att berätta hur saker och ting fungerar och hur lurade vi varit sedan vår födsel om att inte tro på vår gudomlighet och en Oändlig Intelligens som skapat allt liv.

  Mycket Kärlek!
  – seilon

  Skrevs den 29/3 2009

  Tags: , , , ,

9 Kommentarer

WP_Cloudy
 • Tack!
  Denna blogg ger mig ny livs energi!
  Läser vart enda inlägg men har inte kommenterat fören nu.

 • Jim says:

  Det här med att David Wilcocks säger att när man drömmer så är det 3 dimensioner tid och 1 dimension rum. Jag har funderat på det ända sen jag hörde honom säga det i nån film jag såg. En dimension rum är ju bara en prick, det kan inte ens bli ett streck, för det krävs 2 dimensioner. När jag drömmer så gör jag det minst i två dimensioner i vart fall.

  Kan du förklara vad som menas? För jag har nog missat nåt.

  Återigen, tack för en nice blogg min vän!
  /Jim

 • seilon says:

  Hej Jim!

  När jag drömmer så är det lika verkligt som när jag sitter och skriver detta. Inatt drömde jag t.ex. en dröm och så kom jag på att jag drömde så jag började styra drömmen. Sen vaknade jag ur den och berättade det för två vänner i en annan dröm och då fattade jag inte att jag fortfarande drömde (trots att den var väldigt ologiskt). Skillnaden på verkliga livet och drömmarna är att verkliga livet är logiskt och rationellt, medan drömmar kan vara väldigt ologiska vilket man inte fattar förrän man vaknar.

  Mina drömmar är lika verkliga som här och nu, även lika klara. Jag kommer ihåg hur jag satt i en bil i den första drömmen när jag visste att jag drömde och tänkte hur verkligt allting var :).

  Jag vet inte riktigt hur fysiken i drömvärlden är, men en dröm kan ju vara otroligt lång. T.ex. så vaknar man 5 över 8. Sen somnar man och drömmer en jättelång dröm och vaknar igen och klockan är bara några minuter senare.

  Vi kan ju förflytta oss i drömmar i 3 dimensioner av rum, men själva rummet vi förflyttar oss i när vi är vakna är fortfarande en illusion. Det finns inget djup t.ex. allting är bara en bild vi ser kan man säga. Det är med hjälp av våra sinnen vi upplever djup.

  Jag ser hela skapelsen som en prick, allting händer samtidigt. Som fysikerna Michio Kaku säger: Vi har dinosaurier och tidsresenärer och andra varelser runtomkring oss hela tiden. Det är så jag ser på livet, allt är ett enda ögonblick – nu. Därför ska man leva i nuet.

  Allting är en gigantiskt illusion som vi delar i vaket tillstånd och vi existerar på flera plan samtidigt men är bara medvetet om ett, och det är detta.

  Jag har nyligen gjort avslutat min 3åriga andliga resa som intensifierades i 1 vecka innan den var klar. Där lärde jag mig förstå att vi lever i en dröm. Vi lever i något som jag och även toltekerna (kommer ifrån Teotihuacán i Mexico – också kallad: Platsen där människan blir gud) kallar för jorddrömmen.

  Så efter min andliga resa ser jag mig som konstant drömmandes, bara att när jag är “vaken” så delar jag verkligheten med massa andra drömmare, som t.ex. du Jim.

  Allt är en illusion men en helt fantastiskt sådan. Och allt är en enda prick som existerar samtidigt och därmed skapar ett nu – ett ögonblick (som jag skrivit om bland mina första blogginlägg).

  Så jag strävar efter att finna kärlek och nöje i detta nu, och vill att andra ska finna kärleken som existerar just nu. Världen blir bättre hela tiden och just nu lever vi i tiden som kommer göra oss alla eviga i en värld av kärlek, glädje och harmoni. Jorddrömmen är just nu dock en mardröm som håller på att bli motsatsen, en dröm om ett paradis istället. Det krävs dock att vi går igenom våra mörka sidor och det är det vi gör kollektivt i världen. Antagligen kommer detta vara klart inom ett par år och det är upp till den kollektiva massan att bestämma hur “mörkt” detta helvete blir. Det värsta kanske vi inte har sett och ekonomin är något som visar den mörka sidan med massor av arbetslöshet och kriser som uppstår. För att inte tala om alla orättvisor och krig som sker runtomkring i världen.

  Desto närmare man kommer det andliga desto friare blir man, samtidigt får man ta mer ansvar för vad man säger och gör (karma), så det gäller att leva som man lär och det är det jag försöker göra. Leva med kärlek till allt och alla i varje ögonblick!

  Mycket kärlek till dig Jim för dina frågor och tack för fina kommentarer!
  Ställ gärna mer frågor om undrar mer..

  Jag vill också tacka Joakim för din kommentar. Jag är glad att jag bidrar med något, trots att jag ser mig som en helt vanlig kille som bara lyckats gå rätt väg till att förstå hur universum, livet och verkligheten fungerar.

  mvh
  – seilon

 • Jim says:

  Jo, jag har en fråga till faktiskt. Kan du inte berätta om din 3åriga andliga resa? Antingen här på bloggen eller om du vill skicka ett mail. Vore intressant att höra lite om =)

  Trevlig helg

 • Joel says:

  Hej Seilon. Det du upplevt vad gäller drömmarna är inget unikt, Fenomenet kallas lucid dreaming och det har gjorts mycket research på det.

  Jag gillar inte det du skriver. Främst på grund av att du saknar grund i det du säger, och inte har en redig begreppsapparat. Det du säger om extra dimensioner i fysiken har du missuppfattat grovt. Jag har själv läst mycket fysik så jag vet. Innan man uttalar sig på ett område bör man ha djupa kunskaper. Har du det?

 • seilon says:

  Hej Joel!

  Det har det sannerligen gjorts, bland annat Monroe Institute där de bland annat upplevde att människor kunde träffas i drömvärlden. De kunde även lämna sina kroppar och röra sig utanför den fysiska verkligheten som vi är vana vid den.

  När du säger djupa kunskaper så finns det två distinka sätt att få tag i kunskaper. Antingen genom att läsa sig till det eller själv pröva på och se om det fungerar (det var så jag testade Law of Attraction t.ex.).

  Jag skriver inte det jag skriver för att övertyga folk, utan för att ge en liten skjuts på vägen till att förstå hur gudomliga vi är och hur perfekt vår skapelse är. Det vi behöver fixa är att lära oss förstå varandra genom kärlek och/eller förståelse.

  Ang. fysik så finns det två fundamentala sätt att se på världen (och vi har alla något av synsätten). Antingen är allt skapat av partiklar och därmed är världen separerad och allt upplevs var för sig. Eller så är allt energi och därmed är allt sammanbundet och ett, vilket betyder att allting påverkar allting.

  Jag ser världen som ett, och att allt är energi. Majoriteten ser världen som gjord av partiklar som den fundamentala byggstenen medan där ser jag energin (och ett oändlig medvetande som vi alla är del av).

  Mycket av det vi lär oss i skolan och inom massmedia är baserat på partikel synen. Vilken syn har du Joel, och tack för din kommentar!

  mvh
  – seilon

 • Hampus says:

  Tjena seilon!

  Jag tycker dina blogginlägg är väldigt intressanta och håller med dig på det mesta, tycker jag.. en sak jag inte förstår riktigt är att: om tiden endast är en illusion, hur kan det då vara så att just 2012 kommer vi att vakna upp mer andligt, eller hur det nu va? 😛

  ha det gott 🙂

 • seilon says:

  Hej Hampus,

  Allt är ett enda nu och där vi är har vi valt att vara. Så njut av nuet och se till att förändra din värld till något bra!

  Vi rör oss i vår galax till områden med högre densitet av energi som bidrar till en högre intelligens, denna energi omvandlar livet. Det vi gör är att använda energin till att skapa verkligheten. Vi är medvetna nu och väljer fritt våra val. 2012 kan gå förbi obemärkt, men knappast för någon som funderar och är medveten samt söker någon form av förklaring till saker och ting.

  Ha det bra du med!

  – seilon

 • Leif Fredriksson says:

  Tiden är en illusion eftersom allting händer samtidigt. Vi upplever det inte som så. Men framtid historia nutid ja allting händer samtidigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *