• 03Oct

  Jag tänkte jag skulle utveckla min förra blogg rörande meningen med livet.

  Vi i Sverige och övriga världen lever i en verklighet där vi vet vad vi vet genom den information vi tar till oss. Det är främst media och våra politiker som bestämmer vad vi vet och som bygger upp vår verklighet. Det är främst massmedian som influerar medelmänniskan, då få vågar röra sig utanför normen för hur man ska vara eller tänka.

  Majoriteten av alla svenskar och stora delar av övriga världen lever inom en illusion av hur verkligheten fungerar. Vi lever med våra jobb, våra lån, vårt hopp att en dag vinna på lotto. Vi är med om lågkonjunkturer och högkonjunkturer som varvar varandra i en cykel som vi tar för givet. Som bilden ovan visar så lever vi inom en låda. Där väggarna är den verklighet som byggs upp för oss ifrån media, skolor, regeringen och våra institut.

  Tyvärr så är inte alla så glada i att lämna lådan som ovan personer är. Inom lådan har vi en falsk trygghet, vi tror vi förstår världen och allt utanför såsom konspirationer, livet efter döden, UFOs och så vidare skrämmer de fast i lådan. Dock går det aldrig att förstå livet om vi inte vågar tänka utanför ramarna skapade runtomkring oss sedan vårt inträde genom födseln i denna världen.

  Så länge vi har det bra ekonomiskt sätt så bryr vi oss inte, speciellt inte om andra som har det dåligt. När vi själva får problem så börjar vi ifrågasätta och kan tänka oss se förbättringar. Det är en skam att vi inte vill göra det bättre för andra under perioder vi har det bra, vilket vi kan göra genom att vilja förändra systemet.

  Allt är en illusion – Och ekonomin är nyckeln

  Det medelmänniskan inte förstår är att allting vi tar för givet rörande ekonomin är en illusion. Vi behöver inte leva i lågkonjunkturer, det vi hade kunnat leva i istället kunde ha varit en evig högkonjunktur av välgång och välmående.

  Vi hade inte behövt ha problem med sjukvård, skola och omsorg. Allting är orkestrerat utav genom det sätt som våra ekonomier fungerar på, som i sin tur är skapta av de som kontrollerar alla pengar. Det ekonomiska systemet är byggt på Fractional Reserve Banking och räntor som skapar våra depressioner och ekonomiska problem genom centralbankernas totala kontroll över penningmängden.

  Det du måste lära dig förstå är att centralbanken tjänar pengar på samhället. Följande hierarki existerar (beskrivet på ett förneklat sätt):

  Centralbanken
  Banker | Regeringen
  Privata & Offentliga Sektorn

  Så överst i hierarkin existerar centralbanken som bestämmer styrräntan och som lånar ut pengar till banker och regeringen. I sin tur så finansierar regeringen offentliga sektorn och bankerna lånar ut pengar till privata sektorn.

  Genom något som heter Fractional Reserve Banking så kan banken låna ut 8-10gånger så mycket pengar som de har i sina reserver. Så en summa de har i sin reserv på 100 000kr kan de i sin tur låna ut 800 000 – 1 000 000kr på. Det som bankerna inte kan göra är att skapa nya fysiska pengar såsom papper och kronor, utan de skapar artificiella pengar så kallade kommersiella bank pengar. Dessa pengar försvinner när lånen betalas tillbaks.

  Problemet som detta skapar är dock en ekonomi byggd på luft och med en ränta på dessa pengar så blir bankerna otroligt rika, på samhällets bekostnad.

  Värst av alla är centralbanken som tjänar pengar på bankernas lån och även regeringens lån. Vilket betyder att centralbanken bedriver ett vinstintresse på samhällets bekostnad, vilket är på din bekostnad.

  Centralbanken väver in oss alla i ett evigt slaveri och frågan är, hur löser vi det?

  Att bli fri ifrån den ekonomiska illusionen

  Vi lever med tron att allting är som det ska vara, vilket är sant innifrån lådan, men utanför lådan så förstår vi att samhällen på hela jorden manipuleras. Ett perfekt samhälle hade inte haft ränta eller fractional reserve banking systemet. Den ultimata lösningen är att bankerna ägs av staten och att pengarna trycks ifrån staten istället för en centralbank.

  Genom att trycka pengar utan ränta och göra det i lagom proportion till konsumtion så kan en evig högkonjunktur skapas. Problemet är att vi i samhället som sagt styrs och manipuleras, och om du inte tror mig så ta en titt på följande dokumentärer:

  The Money Masters: Hemsida | Nerladdning | Se den online
  America: Freedom to Fascism: Hemsida | Nerladdning | Sen den online
  Money as Debt: Hemsida | Nerladdning | Sen den online

  Vi lever i en tid där meningen med livet håller på att bli stulet ifrån oss. Fast om du tycker att meningen med livet är att leva på en jord kontrollerad av en liten grupp människor som äger i princip alla invånare så går allt enligt planerna.

  För oss andra som anser att meningen med livet är att leva lyckligt, må bra, ha kul och lära sig förstå hur universum fungerar så är det verkligen inte meningen att vi ska leva som slavar.

  Som Mike sa i kommentaren till blogginlägget “Meningen med Livet“:

  “Meningen med livet är att lära sig enligt sanningens principer”

  Vilket betyder att du bör ifrågasätta din verklighet och fråga dig varför det finns fattigdom och varför du inte kan följa dina innersta drömmar. Det är inte meningen att vi inte ska få göra det vi innerst inne brinner för, vi är inte skapta för att leva i ett slaveri och bli tvingade till att följa vissa normer. Vi är skapta för att leva i fred och frihet och lära oss acceptera samt respektera varandra!

  De som styr världen gör det för makt och kontroll, de låter girighet och egoism styra. Vi behöver kärlek och förståelse, vi måste lägga sluta med fördomar och sluta hata varandra. Vi kan ändra på världen, vi kan skapa en helt underbar värld där vi alla lever med en enkel princip: Rätten till den fria viljan.

  Genom fri vilja kan vi leva i harmoni och om vi fick bestämma så är inte det precis fri vilja att bli intvingade i dagens korrupta ekonomiska system som skapar klassindelning och problem inom t.ex. offentliga sektorn. Eller gillar du dagens system?

  Det är dags för en revolution! Det är dags att säga ifrån, och det gör vi genom att dela med oss av sanningen och lära oss förstå kärlek och förståelse för varandra.

  De som styr verkar inte bry sig om problem såsom krisen i Afrika och bankerna som tar människors hus i krisen i Amerika. Vi måste utbilda varandra i ekonomiska systemet och sprida en uppmärksamhet om att vi måste reformera det ekonomiska systemet. Samtidigt som vi avslöjar sanningen att vi är moderna slavar.

  Meningen med livet är att leva i lycka och att alla ska få rätten att ha det bra! Är du självisk? Eller bryr du dig om dina medmänniskor med kärlek och förståelse?

  Genom kärlek och förståelse kan vi ha olika åsikter och ändå komma överens, det enda vi behöver är frihet! Vilket bevisligen tas ifrån oss, mer och mer för varje dag som går utan att vi gör något.

  Skrevs den 3/10 2008

  Tags: , , , , ,

8 Kommentarer

WP_Cloudy
 • Martin says:

  Fan vad härligt att läsa! Du förgyllde min dag Seilon.
  Får man fråga vad som var den utlösande faktorn som fick dig att inse det grundläggande strukturfelet i dagens ekonomiska system?
  Hälsningar!

 • Seilon says:

  Tackar Martin!

  Jag började fråga folk: Hur skapas pengar? Hur fungerar pengar? Det var ingen som kunde förklara det för mig. Sen sa en vän att pengar var värda luft, det fanns inget värde i dem, så jag började undersöka det och efter att ha varit i kontakt med Riksbanken så finns det ingen tvekan för mig längre – vi måste ha en reform.

  Dagens system skapar endast skuldbesatta företag och individer, och det är helt ologiskt att ha ett sånt system om man inte vill förslava mänskligheten. Så, en reform är vad vi måste kräva! 🙂

  mvh
  Seilon

 • Magnus says:

  Tänkvärda saker – absolut. Men att den ultimata lösningen är att staterna äger bankerna verkar också lite att se på saken från sin lilla låda. Jag ifrågasätter vårt konsumtionsmönster, jag ifrågasätter detta med låg- och högkonjukturer. Som det är idag är högkonjuktur något “bra” trots att detta innebär ett stort slöseri med jordens resurser och mycket miljöförstöring osv. Är det då bättre med lågkonjuktur? Ja, för miljön kanske i korta loppet men det är heller inte lösningen. Vi måste alltså revolutionera vårt kapitalistiska system – nej inte inför kommunism det är inte det jag pratar om. Vi måste bort från de ytliga värdena och nöjen vi jagar. Status i prylar är inte bra.

 • Seilon says:

  Tack för din kommentar Magnus!

  Du har helt rätt. Vi kan ha en evig högkonjunktur men det ska inte betyda att vi har hög konsumtion. Vi kan leva bra och med betydligt mer frihet utan att konsumera en massa onödiga saker.

  Jag vill rekommendera http://www.StoryOfStuff.com som beskriver väldigt bra hur vi konsumerar och vad vi borde göra åt det.

  Så vi måste inte bara fixa ekonmin, utan även lösa problemet med jordens resurser och hennes hälsa. Miljöförstöringen måste t.ex. stoppas.

  mvh
  Seilon

 • GA says:

  Foliehatten på ? 🙂

 • seilon says:

  GA,

  Det är en lite omogen kommentar du kommer med ;). Är du nöjd med att du inte kan nå dina drömmar, bli det du vill bli eller göra det du vill göra? Om du nått dina drömmars mål, är du då nöjd att leva i en värld där miljoner människor svälter? Där krig är profiterande? Där pengar fungerar som ett slaveri (det är totalt omöjligt att göra alla människor, företag och länder skuldfria med dagens ekonomiska system, det är slaveri och fakta).

  Är du nöjd med det?

  Isåfall är du en av de som tycker det är okej att våldta, mörda, stjäla, kriga och leva på andras bekostnad. Vi som försöker göra något har kallats foliehattar bara för att sanningen om slaveriet inte ska komma fram. Vill du hjälpa till att dränka sanningen i cynism och förlöjligande så kan du berätta det för dina framtida barn, eller framtidens generation att när vi hade chansen att bli fria och nå våra mål så valde du att tillåta slaveriet.

  Frågan du kommer få då är: Varför?

  mvh
  seilon

 • Exxon says:

  FED är i Amerika, inte Sverige. FED bygger sin struktur kring att Alla ska ha skuld, förutom de rika i världen. Har någon utav er läst om slavarna i Egypten, Judarna? Visste ni att de inte visste att de var slavar? De arbetade och fick, istället för pengar, mat, hus, kläder och allt liknande. Idag kallar vi dem slavar i skolan, utan att förstå att vi själva är ännu mer förslavade än dem. Vissa i vårt slaviska system får Inte Äns Råd Med Mat och Hus trots att de “jobbar”. Vi alla är märkta med ett nummer och visar vilken slav du är i systemet. Kanske du är: 19870312 – 5286? Ingen är mer hopplöst förslavad än dem som falskt tror att de är fria.

 • seilon says:

  Helt rätt Exxon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *