• 26Aug

    Hej alla!

    Jag trodde aldrig jag skulle få den respons jag har fått på min blogg, och jag tackar er alla. Både de som håller med och som inte håller med. Det är alltid roligt att lära mig förstå hur ni ser och upplever livet.

    Det kommer snart ett nytt blogginlägg men jag sticker emellan med denna, och hoppas ni – alla nya som gamla – läsare haft en bra sommar! Livet är en underbar plats och eftersom jag nyligen läste ut Eckhart Tolles bok “The Power of Now” så har allting fallit på plats för mig. Boken berättade något jag lärt mig och numera visste genom egen utforskning samt andras. Det var som om det var jag som skrivit boken, men det slår mig att alla är ju en, så indirekt har jag skrivit den. Jag är Eckhart Tolle lika mycket som han är mig. Det har också slagit mig flera gånger att om universum skulle bli medveten om sig själv, så skulle det bli någon som existerar i tid och rum inom sig själv, som en dröm om sig själv. Så vi är den drömmen, vi skapar vår gemensamma verklighet och har gjort så i 13,5 biljoner år :). Fast å andra sidan så är det bara vad vi kan se utifrån vårt nuvarande varande. Om allt är oändligt finns det ingen början och inget slut. Allt är.

    Vart tar vi vägen nu? Vi är väldigt gamla om man tror på reinkarnationer och att allt är ett. För ingen är yngre än den yngsta och ingen är äldre än den äldsta.

    Vetenskapen börjar nu bevisa att vi faktiskt skapar vår egen verklighet, och mycket bevisar det faktiskt redan trots att skeptikerna ihärdigt står emot p.g.a. ett dominant synsätt ifrån egots perspektiv. Att vara skeptiker är inget problem, men att vara ignorant både som skeptiker eller icke skeptiker är ett problem. För med ignorans kommer okunskap och därmed kan man inte ha en åsikt, eftersom man inte vet allt om det man argumenterar för. Jag tycker argumentationer är dumma då det betyder att någon ska vinna och någon ska förlora, det är mycket roligare att diskutera. Sen för skojs skull kan man argumentera, men jag tycker det är löjligt när det sker inom t.ex. politiken. Man bör diskutera, inte argumentera om man ska ha ansvar för andras liv.

    Om någon skulle fråga mig vad som är nyckeln till livet så skulle jag säga kärlek. För utan kärlek hade vi inte existerat. Sen gäller det att förstå äkta kärlek och inte falsk ego kärlek. Äkta kärlek är något som förstår allt, och som inte lever för endast sin egen skull. I en perfekt värld är alla egoister och inser att alla är en så därmed är de inte egoister i den mening vi förstår det. Istället har vi skapat sådan universal balans att allting lever i balans. Harmoni är vad allt strävar efter och det i sig är balans. Rent matematiskt så är världen otroligt vacker, och är det inte så ‘Gud’ hade skapat allt? Jag vill säga att det är så oändlig kärlek hade blivit medveten om sig själv, i en vacker värld. Einstein finns citerad att han trodde gud var en matematiker :).

    Första steget emot den världen tror jag är en ekonomisk reform där vi ser till så pengar tjänar oss, istället för att tjäna ett vinstintresse.

    Anledningen till att vi inte har fred och istället krig samt så mycket kriminalitet är för att det finns vinstintressen i det. Det motsatta, att ha ett vinsintresse i allas välmående själsligt och fysiskt, hade varit mycket bättre. Tyvärr så strävar inte folket efter det, för alla är så egoistiska att de ignorerar kunskapen om att t.ex. skapa pengar. Så de som utnyttjar systemet har skapat det och styr världen med det. Genom att t.ex. förbjuda profit på krig och liknande och endast tillåta profit för välmående, öppenhet, förståelse, det bästa för människan och miljön osv. så hade vi haft det betydligt bättre.

    Demokrati finns inte förrän vi ändrar systemet, dvs pengarna som styr oss. Demokrati finns dock, så det är fel att säga att det inte finns, men problemet ligger i okunskapen kring kärnfrågor såsom PENGAR. 🙂

    Snart kommer ett inlägg som vanligt. Ville bara säga hej och hoppas resten av året blir otroligt underbart för oss alla! Massor av kärlek, peace out!

    – seilon

    Skrevs den 26/8 2009

    Tags: , ,

3 Kommentarer

WP_Cloudy
  • Jim says:

    Trodde nästan du slutat skriva helt. Skönt att du är tillbaka igen, hoppas du haft en bra sommar. Ser framemot nästa inlägg!

    Men en sak i taget, lite sömn är prio ett just nu =)

    /Jim

  • spigo says:

    Ja Tolles böcker är fantastiska, håller själv på att läsa The power of now just nu. Har lyssnat på både den och A new earth som är hans senaste bok på ljudbok.
    Så jag beställde båda 2, och ja han knyter verkligen ihop sanningen på ett fint sätt..

    Peace…

  • Magnus says:

    Trevligt att se du börjar posta igen, har saknat dina inlägg!
    Har själv haft en underbar sommar i ett kök tillsammans med bl.a. en sydamerikan som håller på med meditation och går i kloster och olika workshops, mycket intressant människa.
    Kul att du är tillbaka!

    Mvh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *