• 15Jan

  Cleve Backster är en expert på lögndetektorer. Vad har han med tankar och växter att göra kan man fråga sig? Under 1960-talet så kopplade Cleve av nyfikenhet ihop en planta med en polygraf för att se om den kunde leda bättre än en människa, om man t.ex. vattnade plantan. Han blev förvånad över att grafen visade en rörelse likt en människas, men när han hade tanken att hämta en tändsticka och sätta eld på ett blad så blev han ännu mer förvånad när plantan fick panik enligt polygrafen. Den slutade inte heller förrän han hade hämtat en tändsticksask och testat elda på ett blad.

  Vid den röda cirkeln så har Cleve Backster tanken att han ska sätta eld på plantan.

  Han har gjort flera andra experiement med celler både ifrån människor och plantor/djur/bakterier. Han genom sina experiment nått slutsatsen att vi delar tankar med varandra, för hur skulle annars plantan reagera chockat på tanken att han skulle elda den?

  Som en liten sidnotering vill jag tillägga att min gamla farmor pratar och tar hand om sina växter väldigt noga. Hon är ensam sedan farfar gick bort och går omkring och pratar med sina växter istället. Dessa växter och blommar om och om igen trots att vissa av de inte ska blomma igen. Nu vet jag inte om det är sant att de inte ska blomma igen, jag kan inte så mycket om växter och blommor, men de mår väldigt bra hemma hos farmor i alla fall. Vilket kanske inte är så konstigt om hon skapar en bra miljö både praktiskt och i tankarna för hennes växter.

  Cleve utförde även ett annat experiement där han placerade artemia (brine shrimp) i en apparat som slumpmässigt släppte ner dessa i kokande vatten där de helt enkelt dog.

  Ovan bild visar hans apparat. Han ville se om växterna även reagerar på andra livsformer, och det gjorde de först när inga människor fanns i närheten. Så växten tydde sig mer till människan än när en artemia kokades. Först när han lämnade plantan i fred med apparaten reagerade plantan på den slumpmässiga döden av en artemia. Vilket igen visar hur sammankopplat saker och ting är. Artemia ser ut såhär för den som undrar:

  Experiment som detta är självklart extremt kontroversiellt, som allt annat jag presenterat på min blogg. Det är synd att människan inte är öppnare för de saker som andra bevisat och istället för att själva be om hjälp att utföra samma experiment så gör man allt för att misskreditera istället.

  Det finns andra personer som genom musik bevisat att växter mår bättre, vilket tyder på att de reagerar på känslor och stämmingen.

  En annan intressant sak är när man testade använda celler ifrån en människa. Genom att sedan utsätta människan för t.ex. stress och liknande så kunde man samtidigt se hur cellerna regerade trots att de inte längre befann sig i kroppen. Man tog t.om. och flög iväg en person som skrev ner tider när han blev rädd, stressade eller liknande, och cellerna reagerade samtidigt som om avstånd inte fanns.

  Men avstånd är som insinuerats i tidigare blogginlägg bara en illusion.

  Andra experiment är de som t.ex. Rupert Sheldrake har gjort där han försökt visa hur vi alla är sammankopplade. T.ex. om man ibland tänker på en person så kan denna personen ringa. Mig har det inte hänt så ofta, men många har varit med om att de tänkt på en person som sedan har ringt, som om man visste att personen skulle ringa. Andra t.ex. tvillingar känner av varandras sinnestillstånd som om de hade en telepatisk kontakt.

  Vilket är precis det vi alla har, en telepatisk kontakt, bara att vi inte riktigt lärt oss förstå detta än. Jag har varit med om telepatisk tankeöverföring med min bror och en vän, och det är verkligen omkastande att själv vara med om något som vetenskapen i allmänhet inte kan förklara eller ens tror på. Så när man pratar om sådant förnekar de nästan ens existens eftersom de inte kan förstå hur det är möjligt om de själva inte har upplevt det.

  Men vi lever i spännande tider och snart är allt jag pratar om på denna blogg allmänt känt och världen kommer vara 100 gånger bättre än idag! Det är bara så länge vi tillåter det negativa att styra som det kommer att styra, och vi blir fler och fler som hellre ser att Kärlek, Förståelse och Sympati styr ifrån toppen av samhället istället för girighet, oförståelse och egoism.

  Skrevs den 15/1 2009

  Tags: , ,

15 Kommentarer

WP_Cloudy
 • Kapla says:

  Det finns ett avsnitt av Myth Busters där underhuggarna får testa detta, och blir förbluffade av sina resultat, men avskriver det på grund av osannolikhet. Säga vad man vill om vetenskap.

 • seilon says:

  Du har så rätt Kapla att det finns ett sådant avsnitt. Undersökte det innan jag skrev blogginlägget. Men det finns ett stort problem kring de som utför “vetenskapliga” experiment. Många vägrar få resultat som skulle gå emot deras sunda förnuft. Och det är många som lever med det sunda förnuftet att allting på denna sidan inte stämmer :P. Men den som har sundast förnuft måste ändå vara den som själv söker svaren inom sig och ser möjligheterna som den externa världen presenterar.

  I mythbusters borde de undersökt vad som hände med plantan lite närmare, menmen.

  Allting kan inte modern eller ‘mainstream’ vetenskap förklara, och ska de ge sig in i en holografisk verklighet så kommer många förstå att de spenderat årtionden med att lära sig helt fel saker. Det tar hårt på ens ego och gör att många inte ens vågar förstå hur verkligheten verkligen fungerar. Men vi lever i ett paradigmskifte så de som haft fel får bita i det sura äpplet. Det är ändå väldigt starkt att kunna erkänna fel, vilket bland annat våra politiker borde lära sig ;).

  Tack för din kommentar!

  (Men bara det att jag själv varit med om Telepati sätter min världsbild i ett helt annat fack än ‘mainstream’ vetenskapen, då jag förstår att mina tankar inte endast finns inom min hjärna.)

  – seilon

 • – tack för den fina kommentaren. och visst har du rätt. det var just de jag gjorde. jag skakade av mig allt de obehagliga och känner mig nu mycke bättre till mds.

 • Kapla says:

  För mig satt spiken i tvivlets kista när jag upplevde en sak som övertygade mig om att jag sett ungefär ett år in i framtiden vid ett tillfälle. Alltså, det krävdes två separata instanser av samma tillfälle, den första i mitt “huvud”, mentalt. Den andra i verkligheten ungefär ett år efteråt. Ingen vanlig Dejá Vu, kände som att poletten föll ner på riktigt den kvällen efter att ha legat och vickat på kanten ett tag. Så, skapade jag det, eller siade jag om framtiden? Det kan man fråga sig.

  Detta trots att jag sett (och ätit) en sak som materialiserade sig ur tomma intet och har en vän att backa upp att jag inte hallucinerade, då var jag kanske 7 år gammal eller nåt. Fick träffa min vän nyligen igen och blev påmind om det.

 • basti says:

  Vad skall nu vegetarianer göra?

 • seilon says:

  Hehe, tack för ett roligt svar basti! 🙂

  Allting är tillåtet eftersom om allt är ett så har allt fri vilja. Så vi måste bara komma ihåg reglerna för illusionen som består av medvetande (det vi kallar ego eller “jag”), det undermedvetna, och ett ännu djupare medvetande. Mind/Body/Spirit.

  Allt baserat på fri vilja.

  Så basti, du visar vilken humor som finns när man ser allt ur kärlekens ögon 🙂

  – seilon

 • seilon says:

  Kapla, visst är det härligt när man kan förstå skapelsen. När man förstår hur allt fungerar, eller börjar förstå.

  🙂

 • otzo says:

  Mycket intressant blogg!! har följt den ett tag.
  Ja detta med att växterna har någon form av medvetande är ju fantastiskt intressant och sätter ju allting runt omkring oss i ett nytt perspektiv om man “sitter fast” i den officiella vedertagna livssynen. Speciellt då kanske om man är vegeterian och resonerar att djur är levande varelser och inte bör ätas, då faktiskt växter och grönsaker också är levande, men på en annan nivå då möjligtvis.

  Ser man till hur ursprungsfolk behandlat detta så talar de ju om att “allt” är levande, och de äter kött, paleokost, men stör inte balansen som råder i naturen mellan olika biotoper av växter och djur. Det är i alla fall vad jag läst och jag tycker det låter sunt, jämfört med vårat “civiliserade” sätt att dominera naturen att rätta sig efter oss. Där behöver vi nog tänka om, kanske permakultur?

  Det finns en bok som tar upp detta med “växternas hemliga liv”, skriven 1976.
  http://paranormal.se/topic/vaxternas_hemliga_liv.html

  sen vill jag också passa på att tipsa om något jag nyligen sett och läst om är forskaren Bruce Lipton och vad han kommit fram till som ligger i linje med detta och som verkligen kommer förändra synen på biologin och livet. Här finns några föredrag, mycket intressant att kolla på!!
  http://video.google.com/videosearch?q=bruce+lipton&emb=0&aq=f#

  -otzo

 • seilon says:

  Hej otzo!

  Tack för tipsen! Ska kolla upp de någon gång i framtiden när allting som står på kö är kollat ;).

  Jag gjorde en liten inre resa och fick en vision om hur vi kan äta kött. I en framtid närmare den äkta vetenskapen och empiriska förståelsen så kommer vi förstå att allt är energi, och vi är all energi manifesterad/fokuserad subjektivt.

  Den mest harmoniska upplevelsen är Lagen om Ett och Lagen om Fri Vilja. Rent matematiskt så skapar det harmoni genom att skapa order (struktur) ifrån kaos.

  Så, när vi vet att vi är djuret så skulle vi behandla det mer kärleksfullt även om det slutar med att det dör för att vi ska äta det. Men vi äter egentligen oss själva och utan kärlek kanske vi inte får i oss den energin vi borde få i oss. Växter är också medvetande på ett plan, som bevisats.

  Vilket gör att det sättet vi behandlar vår mat på Jorden är verkligen Negativt och saknar denna positiva energi. Vi är inte speciellt goda, men allt är förlåtet för allt är tillåtet. Allt är Kärlek, allt annat är illusion :).

  – seilon

 • […] Dessa experiment bygger på Cleve Backsters experiment som jag nämnt i ett tidigare blogginlägg (Växter reagerar på våra tankar). Cleve och hans forskningsteam testade avstånd upp till flera hundra mil och effekten var […]

 • Rape says:

  Tycker alla dina påhitt är osmakliga utan någon relevans alls. Men du kanske varför jag ödslar min tid på att läsa din skit.. tja .. jag vet inte.. jag bara hamnade hit av en slump och bara började läsa..

  Illafall, jag har ett bra citat från Douglas Adams mot allt du skriver:

  Räcker det inte med att man ser att en trädgård är vacker? Måste man tro att det bor älvor längst bak i den också?

 • Don Diego says:

  Resultaten som Backster fick har inte kunnat dupliceras av någon sen dess trots många försök. En närmare titt på experimentet avsöljar en rad brister och kort sagt håller det inte för fem öre. En polygraf registrerar fluktuationer hos den elektriska resistansen mellan dess elektroder, detta är tänkt att ge en fingervisning om testobjektets nervositet (pga. svett) men är på intet sätt en tillförlitlig metod för att detektera lögner. Backsters omtalade experiment utfördes i hans kontor på en planta som råkade finnas till hands. Han ville enligt egen utsago mäta hur lång tid det tar för plantan att ta upp vatten ända ut i löven efter vattning, mest för att han var nyfiken. Efter ett tag så registrerade polygrafen mycket riktigt en ökad fuktighet på lövet och enligt Backster själv korrelerade detta med att han tänkt “nu ska jag sätta eld på plantan”. Entusiastisk över det hela började han testa fler saker och publicerade så småningom resultat som egentligen går att tolka som vad som helst (läs rapporterna). Backster själv är övertygad om att hans upptäckt är genuin men han har inte försökt fler gånger själv, när andra forskare försöker så anklagar Backster dem för att influera plantorna med negativ energi eller motsvarande så att plantorna helt enkelt vägrar visa känslor på jävulskap. Det äldsta icke-falsifierbara tricket i boken. Kort sagt icke-vetenskap.

  Jag reagerade på detta stycke också:
  “Experiment som detta är självklart extremt kontroversiellt, som allt annat jag presenterat på min blogg. Det är synd att människan inte är öppnare för de saker som andra bevisat och istället för att själva be om hjälp att utföra samma experiment så gör man allt för att misskreditera istället.”

  Vetenskap lever på öppenhet mer än något annat, jämför med hur lite religiösa/andliga föreställningar förändrat sig under årtusendenas lopp. Vetenskapen står däremot i konstant förändring och med jämna mellanrum upptäcker man jättespännande saker som inte förlöjligas på något sätt. Vetenskap handlar trots allt om att bevisa sig själv fel hela tiden och inte tvärtom.

 • seilon says:

  Hej Don Diego

  Backster arbetade tillsammans med militären där de forskade om hur celler reagerade på dess kropps upplevelser. De tog celler ifrån en människa och lät människan vara i en helt annan omgivning (som mest var det flygavstånd på 350miles). Cellerna reagerade när människan regerade på uförutsedda händelser, t.ex. skrämd eller stressad.

  Trots avståndet så regerade cellerna direkt, som om de fortfarande var i kroppen.

  Det med negativ energi stämmer, för om du är skeptiskt så blir det svårare att utföra genuina upplevelser med saker som har med medvetande att göra.

  En annan sak rörande vetenskap är att processen för t.ex. peer review och hur man ser på världen har skapats av personer som inte vill att folk ska veta om att vi alla är sammankopplade.

  Jag vet att tankeöverföring är möjligt, jag vet att man kan lämna kroppen, jag har upplevt det själv. Jag vet att vi är mer än vad samhället har sagt till oss. Jag vet också att samhället manipulerats så experiment såsom Backsters inte ska få någon större uppmärksamhet, om den inte är negativ.

  T.ex. så har ryssarna forskat om att flytta saker med tankarna och har sagt till omvärlden att telekinesis, men jag har inte läst om det i dagstidningarna eller hört det i skolan.

  Det finns healers som healat männniskor och det står det inte om i tidningarna.

  Det finns de som lämnat sin kroppar och mött vår Oändliga Skapare (Oändlig Intelligens), det står det inte om i tidningarna.

  Men tro vad du vill Don Diego. Jag har egen erfarenhet så jag vet att Backster har rätt, men jag kan inte bevisa det för dig.

  Tack för din kommentar!
  mvh
  – seilon

 • Kristoffer says:

  Seilon, sluta aldrig med vad du gör. Jag fullkomligt älskar den här bloggen!!! Just det här inlägget är något av det intressantaste jag någonsin läst i hela mitt liv i alla kategorier. Precis som du sa, vi lever verkligen i spännande tider just nu ! Harmoni! /Kristoffer

 • […] skapare. Viktigt att förstå är att allting i livet är intelligent. Läs t.ex. mitt inlägg Växter Reagerar på Våra Tankar. Så vår planet Moder Jord, vår sol, Fader Sol, och vår galax samt alla andra galaxer, stjärnor […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *