• 11Nov

  Allt jag säger nu är sant för mig, men jag kan aldrig påtvinga någon det. Det mesta är vetenskapligt baserat men det finns till och med de som förnekar att vetenskapen stämmer. Jag har kommit fram till detta genom att kritiskt, skeptiskt och objektivt granskat allting runtomkring mig hela mitt liv. Jag har funderat mycket med andra ord, och försökt se logiken i det. Genom mitt sökande till de svaren jag har fått så har jag tagit till mig av vad alla har sagt till mig, som inte varit en onödig negativ okonstruktiv kommentar (eftersom de bara är meningslösa helt enkelt).

  I hela mitt liv har jag fått höra samma sak när jag frågat människor en viss sak. Min fråga var: “Varför är det såhär?” om en viss sak, och svaren var: “Det bara är så.”

  Hur i hela friden går det ihop? Det bara är så? En sak är jag tvärsäker på, och det borde alla andra också vara, och det är effekten av en handling.

  Det du gör påverkar saker som en domino effekt, beroende på din inverkan såklart. Om du t.ex. stoppar en person i 1 minut, och denne sedan köper en vinstlott precis efter att en har sålts. Då hade han inte vunnit om han inte hade stoppats i en minut. För då hade den andre vunnit. Så man påverkar saker väldigt mycket, beroende på vad folk tänker på och handlar efter. Sen är tiden en faktor, utav många faktorer.

  För er som programmerar så tänk er att man programmerar en verklighet. Hur skulle den programmeras? Ungefär så är det med vår skapelse vi lever i. Det är inte så underligt egentligen när man börjar se helheten i det som vi alla skulle kalla skapelsen. Hur den kan vara skapad och programmerad. Om man vill lära sig förstå hela universum måste man göra det ur ett objektivt och öppensinnat perspektiv. Det går inte att lära sig vissa delar och hoppa över andra, så fördomar och förutfattade meningar får inte existera.

  Jag har synen att medvetande skapade energi, och materia är skapat ifrån energi. Detta gör så vår fysiska värld endast består av något som är skapat av något annat. Ditt medvetande är alltså det som skapat materian. För det kan bara finnas ett medvetande. Det är inte möjligt med fler om materian är skapad av medvetande.

  Det religionerna har helt fel fattat är att de inte ser på sig själva som skaparen, de ser på en extern skapare, en gud som är allmäktigare. När de redan är denna guden själva!

  Det är i teorin möjligt att flera medvetanden har skapat materian i samråd med varandra. Fast då återstår frågan, vem har skapat medvetandena? Och hur fungerar de?

  Då måste vi tänka vad som finns bortom energin, för allt är som sagt bara en illusion.

  Bortom allting finns medvetande, och vad är medvetande? Det är abstrakt. Det finns överallt, och det är oändligt. Vilket är en väldigt viktig sak att förstå, oändligheten. Det finns inga begräsningar. Vilket borde betyda att science fiction är lika verkligt som här och nu. Vad som är viktigt att förstå är att det hela handlar om vad som är mest logiskt.

  Vi är inte medvetna nu på grund av slumpen. Tänk på detta, hur kommer det sig att vi är i fysisk form om vi nu är den som skapat allt?

  Det är för att den som skapat allt, vet allt, och har upplevt allt, den är allt. Det finns ingen tid, allt är och existerar alltid! Med en sådan förståelse är det enkelt att förstå hur vi kan vara medvetna här och nu.

  Anledningen till att vi är medvetna här och nu är för att vi kommer ihåg i detta livet hur allting fungerar. Tänk själv, vi har helt enkelt valt att glömma bort att vi är medvetandet som skapat allt. Vad är medvetande undrar du kanske? För mig är ett medvetande det vi tänker med och resonerar med. Det vi använder för att tänka: Vem är jag? Varför finns jag? Medvetandet är våra tankar, och att vi kan vara självmedvetna, veta om att vi existerar. När vi kommer ihåg hur allting fungerar så blir vi medvetna och slutar glömma allting hela tiden. T.ex. tidigare liv har vi inte kommit ihåg p.g.a. att vi inte blev medvetna. Jag menar också med medveten att vi förstår detta här och nu. Vår hjärna sparar information och detta hjälper oss att leva inom den fysiska världen och igenom den fysiska världen kan vi lära oss genom information förstå hur allting fungerar. Vi lär oss inget nytt och det finns inget nytt vi kan komma på, för allt är oändligt. Vi har glömt oändligheten för att leva som vi gör just nu.

  Om jag t.ex. hade dött nu och inte kommit ihåg detta livet så hade jag inte kunnat vara medveten nu. Så det betyder att från och med man förstår oändligheten så kan man inte längre glömma. Det är en lärdom, och klyschan: Livet är en lärdom, stämmer verkligen. Bara att många missar lärdomen att förstå hur allting kan vara ett.

  Självklart kommer det inte bara bli så att man blir allmäktig och kan göra vad som helst bara för att man kommer ihåg. Saker är mer komplicerade än så, vi har trots allt skapat regler kring det som vi kallar för tid och rum. Kom ihåg, materia är en illusion, det är bara något vi skapat. Det har regler för hur det fungerar, en hierkarki där tid och rum följer skapade regler. När vi lär oss och kommer ihåg dessa regler kan vi avancera i dimensionerna, för just nu är vi fast i en fysisk verklighet som verkar vara väldigt svår att “magiskt” överlista ;).

  Det hela handlar om vad vi verkligen tror. Jag skulle vilja jämföra det med en skala, där allting vi tror är möjligt mäts. Det som tar mest plats på skalan, d.v.s. det som vi därmed tror mest, det blir vår sanning. Vilket betyder att det blir vår verklighet. Om jag skulle hoppa från 10:nde våningen t.ex. så tror jag att jag kommer till nästa liv, alltså att jag i detta livet dör. Men om jag hade trott att jag skulle flyga och vara tvärsäker på det då kanske jag hade gjort det! Logiskt är det inte omöjligt med tanke på logiken bakom hur ett medvetande kan skapa allt.

  Det finns inga begräsningar mer än de vi sätter själva.

  Som summering vill jag säga: Det kommer hända något stort med denna logiken och vi kommer få en enorm förståelse för universum i denna livstid. Annars hade vi inte varit medvetna i detta nu :).

  Skrevs den 11/11 2008

  Tags: , , ,

6 Kommentarer

WP_Cloudy
 • zilke says:

  Halloj, vet att det är ett gammalt inlägg så du kanske inte orkar svara, får vänta tills du skriver något liknande annars 🙂

  “Jag har synen att medvetande skapade energi, och materia är skapat ifrån energi. Detta gör så vår fysiska värld endast består av något som är skapat av något annat. Ditt medvetande är alltså det som skapat materian. För det kan bara finnas ett medvetande. Det är inte möjligt med fler om materian är skapad av medvetande.”

  Där stannar det upp för mig, “medvetande skapade energi”, vilket medvetande (eller hur det ska tolkas)? Var kommer den uppfattningen ifrån?

  Kul med svar 🙂

 • seilon says:

  Hej zilke! 🙂

  Du har en väldigt bra fråga!

  Du är detta medvetande, när du säger “jag är” eller läser detta så är du du och du är medveten om att du läser detta :). Du är också medveten om att du reflekterar över det du läser.

  Jag skriver i mina blogg inlägg om en hel del personer, enklast för mig är att tipsa dig om att kolla upp dessa :). I slutändan kan man bara vara säker på att det stämmer genom att uppleva det själv genom meditation.

  Vi finns, det vet vi. Du och jag väljer faktiskt vad vi ska skriva.

  Det enda vi egentligen gör är att observera. Sen bestämmer vi genom information vi lärt oss sedan födseln vad vi kan göra för att påverka vår omgivning. En interaktion med omvärlden genom 5 sinnen helt enkelt. Vi har ett sjätte sinne, det interna “tredje ögat” eller tallkottskörteln som är vårt “tredje öga”. Vi glömmer av oss själva som “Oändligt Medvetande” och lever inom vår skapelse genom att glömma allt och hamna i en perfekt verklighet baserat på hur vi väljer att leva genom fri vilja. Det är ganska komplicerat att beskriva, men frågar man inget får man inget veta så frågor är bra :).

  Uttrycket ‘Mind Over Matter’ stämmer verkligen, men uppenbarligen så kan vi inte använda oss av det, så någon form av universella lagar följer vi. 🙂

  – seilon

 • Anita Strand says:

  Finns det några kommentarer där någon uppfattat allt i “levande energi”?

 • seilon says:

  Hej Anita

  Levande energi är för mig det medvetande som skapat energi, vilket gör energin levande. Vi lever inom denna levande energi, och därmed ett levande universum.

  mvh
  seilon

 • martin says:

  När du skriver att alla är en, menar du då att de bara finns 1 medvetande? dvs ditt/mitt?
  har tänkt en del på detta och de känns rätt tomt, ensamt. Hur känner du inför detta?

 • seilon says:

  Hej Martin

  Det finns bara 1 medvetande. Och det är vårt medvetande, dvs allas medvetande. Om du t.ex. tänker dig en fantasi värld med andra varelser som kan tänka så är dessa också del av det oändliga medvetandet.

  Jag har verkligen empiriskt försökt förstå hur det kan vara så, för ja, det blir ensamt om man nu själv bara existerar. Men uppenbarligen så är vi inte ensamma och det finns andra.

  Förklaringen på det är att i begynnelsen så var det ett oändligt medvetande som var allt och detta medvetande har glömt sig själv för att leva inom sig själv. Så först fanns oändligt medvetande som blev oändlig energi som i sin tur skapar allting såsom elektriska fältet, magnetiska fältet, starka kraften och svaga kraften. Det finns 5 fält som alla skapar materia såsom den materiella verklighet vi lever i, dessa är Medvetande och de 4 andra fälten jag nämnde.

  Den oändliga energin är vad vi är, vi är energi som är uppkopplade till det oändliga medvetandet. Sen finns det flera (oändliga) nivåer av medvetande men i slutändan finns det bara en av oss. Att nå Nirvana kan vara att bli ett med det oändliga medvetandet, men att upplösas i det är inget vi kan göra för all evighet eftersom vi då inte kan uppleva. Medvetandet som är oändligt är oskiljbart och vi är skiljbara och skapade av det medvetandet. Vi är ett kollektivt medvetande och det finns kollektiva medvetanden på flera nivåer, såsom planetära, solsystem, galaxer, universum osv.

  Det är genom fri vilja som allting vi har framför oss och lever i just nu är möjligt vilket gör så att vi kommer alltid vara tillsynes separerade och de medvetanden som vi är (t.ex. Martin och Patrik). Men i slutändan är vi alla samma vilket är ett oändligt medvetande. Dock kan vi inte uppleva något om vi är allt och det är det som skapar en paradox. Jag ser det rent symboliskt som Ying/Yang symbolen, det är en cirkel som inom sig har en dualitet (Svart och Vitt).

  Så vi är levande inom en skapares skapelse och skaparen (det oändliga medvetandet) kommer alltid existera och vi kommer också göra det om vi väljer att göra det. Detta är en av anledningarna till att vi är medvetna idag, det är för att vi kommer få evigt liv.

  Vi är skapade i guds avbild sägs det i bibeln och våra hjärnor fungerar som en superdator och detsamma gäller den Oändliga Intelligensen som är det som är ett medvetande. Vi lever inom denna kosmiska superdator som är ett medvetande.

  Enligt flera forskares slutledningar (Gregg Braden, David Wilcock m.fl.) så delar vi tankar med varandra. Jag har länge försökt lära mig att bara vara, att bara observera och leva i nuet. För nuet är det enda verkliga.

  Ibland får jag tankar som bara kommer till mig och som guidar mig. Jag kallar det mitt högre jag eller mitt undermedvetna som bara vill mig väl. Senast idag så fick jag en tanke och med en gång fick jag en bekräftelse i verkliga livet i form av en synkronisitet (jag såg 111 på en nummerplåt) så jag agerade på tanken och det visade sig vara ett väldigt bra val.

  P.g.a. av att jag är skeptisk och kritisk är det svårt att veta när mitt allvetande och högre jag pratar med mig, det kan ju bara vara jag själv som lurar mig. Men desto mer jag gått in i det andliga desto mer bevis får jag i form av synkronisiteter och när jag handlar på en sådan tanke och det visar sig vara något väldigt positivt så kan jag inte neka till att det är bra att handla utefter tankar som kommer till mig.

  Så det ultimata för oss är att leva utan att tänka (tolka det rätt) och bara njuta av livet. Många grubblar och oroar sig i onödan när allt är gudomligt.

  Just nu lever vi i ett globalt uppvaknande eftersom vetenskapen kan bekräfta (genom att dra slutsatsen utefter experiment och empiri) att det finns en skapare och att kärlek är den starkaste kraften samt att vi alla skapar vår egna verklighet. Så jag känner mig älskad bortom min vildaste fantasi eftersom jag existerar och att andra finns.

  Så ensam känner jag mig inte, dock har jag känt mig det innan jag förstod hela bilden. Vår skapare älskar oss och vi är skapade med total fri vilja genom oändlig kärlek.

  Hoppas det var ett bra svar, annars får du gärna ställa en följdfråga 🙂

  mvh
  seilon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *