• 27Nov

  En utopisk värld där endast fred och frihet existerar med en population som lever i total harmoni med varandra, kan du föreställa dig det?

  Det är inte många som förstår hur en värld i fred, harmoni och utan pengar kan fungera.

  Jag skulle vilja rekommendera alla som skulle vilja veta hur en perfekt värld kan fungera att surfa in på denna hemsidan: http://web.comhem.se/paradigm/2012.htm, där Roland Mollbrandt har skrivit en bok som är en framtidsvision. Den handlar om en perfekt värld och är på ca 80 A4 sidor. Första tredjedelen är inte så spännande men efter det är boken otroligt bra!

  Boken heter 2012 då alla tider möts och lär dig förstå hur en värld utan pengar kan fungera. Det är ingen idé att jag skriver ett långt blogginlägg som förklarar det då man får väldigt bra insikter av den boken, så om du är intresserad utav att förstå en utopisk verklighet, läs denna boken!

  Vi lever idag på jorden med styrande politiker och institut som skapar negativitet i vårt samhälle. Mycket av det som dikterar vår vardag drivs med vinstintresse och företagen samt politiker låter pengar gå före människan. Pengar är bara ett verktyg som hjälper till vid handeln som människan skapat och ändå låter vi pengar styra över våra liv.

  Den dagen ledarna börjar bry sig om människan, miljön och samhället med kärlek, förståelse och ett öppet sinne utan fördomar och ignorans så kommer vi leva i eller närma oss en utopisk värld!

  Skrevs den 27/11 2008

  Tags: , ,

12 Kommentarer

WP_Cloudy
 • Tack så jätte mycket för din kommentar i min blogg,

  Jag håller med dig. Allting håller på att förlora greppet och människorna behöva få trycka på PAUS knappen, ta ett djupt andetag för att få förstå verkligheten och om så oändligheten.
  Mycket härlig fråga, som kanske till och med går att få svar på om man gnagar lite på den, hm, försök att besvara den =) jag läser gärna!

  Tack ännu en gång och varsågod, du får läsa hur mycket du vill såklart =)
  //Sonja

 • Koo says:

  Läsvärd och bra sida, men hur kommer det sig att du har en .org-adress? Är det inte organisationer som har det, du utger dig ju för att vara en privatperson eller?

 • seilon says:

  Tack för era kommentarer!

  Koo, sidan var skapade ifrån början att vara något annat, sen blev det en blogg. Det är orsaken att det är .org adress. 🙂

  mvh
  Seilon

 • Tobbe says:

  Måste bara säga att allt du säger låter otroligt intelligent och det känns som hela min livsåskådning ändrades när jag läste det du skrev på flashback, den här bloggen och vaken.se. Jag har dock inte läst allt än men tycker du ser allt på ett grymt intressant sätt, och till skillnad från t.ex. många religioner har du mer eller mindre bevis för det du skriver 🙂

  Jag har också en fråga. Menar du att när man dör reinkarneras man på den här planeten som något annat levande, eller menar du att man kommer till någon annan plats eller liknande?

 • seilon says:

  Tack så mycket för din kommentar Tobbe!

  När du dör kommer du dit du förväntas komma, vilket betyder att det går inte att veta. Enklast förklarat är att livet efter döden är lika verkligt som här och nu och vi lever i olika frekvenser. Att enkelt kunna svara på och säga exakt vad som händer går inte, det är omöjligt. Det beror lite på vad du har lärt dig om livet, vad din själ lärt sig och hur mycket du förstår om livet efter döden.

  http://www.victorzammit.com har undersökt livet efter döden och har skrivit en bok om det som finns gratis att läsa på hans hemsida, där står det lite om vad som kan hända efter döden.

  Jag vet inte om man kan leva på en kopia av jorden, men själva verkligheten i sig är mer komplicerad än så och allt är inte förståeligt för oss i detta tillstånd vi befinner oss i :).

  Du kommer inte bli av med ditt medvetande, du kommer fortsätta vara medveten. Du vet att du varit Tobbe och du kanske fortfarande har din kropp, eller en ny kropp eller en kropp du haft en gång under din livstid som Tobbe som du gillat.

  Så ditt medvetande, det du tänker med, dör inte, utan det är bara din fysiska kropp i denna fysiska verklighet som är en utav oändliga. 🙂

  Hoppas det gav någorlunda svar på din fråga!

 • Tobbe says:

  Tack för ditt svar Seilon! 🙂

  Jag läste precis “29. What happens when we die?” på sidan du länka. Enligt de undersökningar han har gjort verkar det ju som att man får ett bättre liv efter döden om man har levt ett snällt liv i den här fysiska världen. Fast jag har fortfarande lite svårt att förstå hur han kan veta så mycket om livet efter döden när han inte dött och själv upplevt det :p

  Sen grubblar jag lite över det där med medvetande. Jag har för den mesta delen av mitt liv trott att medvetande är bara något som existerar i hjärnan, och om alla celler dör i hjärnan försvinner även medvetandet. I hjärnan samlas ju också all information och om hjärnan dör borde man ju glömma bort allting. Borde inte det betyda om att mitt medvetande lever kvar efter döden, så borde jag ändå inte komma ihåg att jag varit Tobbe eftersom den hjärnan jag kommit ihåg det med är död?

  Skulle vara väldigt tacksam om jag kunde få svar på dessa funderingar 🙂 Ser även fram mot dina fortsatta inlägg på den här bloggen!

 • Anonym says:

  läste boken ‘2012’.
  kändes lite märkligt att nattlivet där mest består av sexklubbar och att man skulle anses som inskränkt om man inte är intresserad av ‘extrema’ sex-akter.

  hm…

  är det en värld i ‘fred och harmoni’ om man är ‘tvingad’ till att hålla på med s/m-sex och sånt för att inte bli stämplad som ‘fördomsfull’?

  eller var det bara författarens dröm-syn på den där nya verkligheten?
  och att min skulle bli en annan?

  kändes inte så lockande för min del…att tvingas gå på sexklubb.

 • seilon says:

  Till dig som är anonym, trots att du verkar använda en fejk mailadress så tillät jag din kommentar. (Jag gillar inte censur). I vilket fall som helst, jag förstår inte hur du kan hänga upp dig på det som handlar om människors sexualitet då boken tillför en syn på hur en utopi kan fungera.

  Det finns inget som säger att man ska tvingas gå på sexklubb och boken har inget med verkligheten att göra förutom att den ger en alternativ syn på hur man kan leva i fred och harmoni.

  Så som du tolkar boken tolkar inte jag den och alla har vi rätt att tycka och tänka som vi vill. Men det du säger om att bli tvingad håller jag inte med om, för det finns ingen i boken som tvingar en till något. Det handlar på ett djupare plan om acceptans och en öppenhet som vi människor har svårt att ta till oss.

  Vi skäms och är rädda för allt och vill alltid passa in, och tyvärr styr denna rädsla oss, men världen blir bättre. Tack för din kommentar!

  mvh seilon

 • seilon says:

  Till Tobbe

  Jag håller absolut med dig i funderingen “hur han kan veta det”, och jag vet inte om du läst boken, men han går igenom hur man kan veta det. För mig är det självklart då jag verkligen varit med om upplevelser som bekräftar att livet är större än vad vi någonsin kunnat ana.

  Victor Zammit har använt sig av bland annat Dean Radins forskning om medvetande och kvantfysiken för att förstå livet efter döden tillsammans med medium som kanaliserar information ifrån de döda. Om det är fejk och någon tror det så har Victor en belöning på 1 miljon dollar till den som vill motbevisa honom. Samtidigt så är just livet efter döden en så stor sak att kunna greppa eftersom vi är indoktrinerade i att inte tro på det eller att vi inte kan veta säkert. Men det är mycket som gömts ifrån mänskligheten genom ignorans och skeptiska människor som är trångsynta.

  En annan person du ska kolla upp ang. livet efter döden är SVT-Dokumentären ‘Ambres’, där en snickare har en “ande” som pratar genom honom och berättar om livet efter döden. Det stämmer överens med det som Victor säger och de är knappast i maskopi med varandra 😉

  Jag gillar inte att prata om det då det öppnar upp för missförstånd, men en vän till mig åt svamp (inget jag rekommenderar!) och han dog bokstavligen. Han lämnade sin kropp och den fysiska verkligheten, och medan han var i andra världar och andra tider (t.ex. Vilda Västern) så var hans kropp kvar och levde sitt egna liv. Som medvetande var han inte kvar i denna fysiska verklighet och han trodde aldrig han skulle komma tillbaks, för honom tog 6timmar en evighet. Jag har haft liknande upplevelser fast inte på svamp. Jag har upplevt parallella verkligheter och hur vårt 3:e öga fungerar som en portal, eller rättare sagt en stargate. Jag kom fram till själv att 3:e ögat (tallkottskörteln) är en stargate och har sedan hört det ifrån andra esoteriska människor. Jag förstår att mycket jag säger låter konstigt för många, och vad ska jag säga, jag förstår det, och ingen annan har haft de upplevelserna jag har haft så hur ska de kunna förstå om de inte vill?

  Din kropp fungerar i symbios med din själ och ditt medvetande. Vi lever med ett medvetande som vi är. Kroppen vi har, t.ex. din kropp Tobbe, är bara verklig tills den kroppen dör. Du har en själslig kropp och ditt medvetande är det du resonerar med. När vi dör får vi se hela livet och uppleva vad andra tycker om oss och vad vi gjort mot andra. Många som haft nära döden upplevelser säger att de sett hela livet passera framför deras ögon. Ambres pratar om detta i dokumentären som jag nämnde.

  Vi lever i ett universum byggt på kärlek och det finns inget att frukta förutom fruktan själv. Fruktan själv är de tankar vi har som gör oss oroliga och rädda. Att dö kommer vara helt underbart, men inte genom självmord då det är egoistiskt emot vår omgivning (vänner, familj etc.) och vi missar även att lära oss förstå varför vi är här, vilket gör att vårt högre själv, vår själ som är mer förstående utav universum skickar tillbaks oss till livet igen.

  En sak som är hemskt är att många människor inte är medvetna, de tänker inte själva och tror inte på sin själ, vilket gör att de förlorar sin kontakt till själen. Genom att tänka och fundera som du gör Tobbe så kommer du närmare dig själv, och det är viktigt för oss att lära känna oss själva.

  Vi lever i en värld full av synder och hemskheter som endast det ondaste du kan tänka dig kan komma på. Kolla bara på krigen. Det är detta onda som styrt oss i så många tusen år, det är det som Hip-Hop artister och Reggae artister kallar Babylon. Alla dessa negativa saker gör oss rädda och osäkra, när allt kunde varit hur bra som helst (vilket det kommer bli).

  För att svara enkelt på din fråga: Du har information som du säger i celler och så vidare. Men detta är bara en illusion, världen är som sagt en illusion. Människor som endast lever med den tron att detta livet är allt är fast i illusionen och lever endast med hjärnan, den som kan lära sig förstå att medvetandet inte är fysiskt utan något som existerar utanför fysisk verklighet kommer märka hur mycket enklare hjärnan kommer börja fungera. Man kommer på ord snabbare och formar sin hjärna och sina neurologi nät så man inte har en grötig processor. Vi använder hjärnan till att tolka vår verklighet och kommunicera med varandra.

  När din kropp, Tobbe, dör så kommer du som Tobbe fortfarande finnas kvar då allting som sparas i din hjärna sparas utanför vår fysiska verklighet. Du kommer gå vidare i evolutionen till en ny verklighet. De människor som verkligen inte tror på livet efter döden kommer försvinna i den mening att de fastnar i en evig dröm tills någon räddar dem ur den genom att förklara att de kan uppleva något mycket bättre.

  Ända sedan jag vaknade upp och förstod att jag var mer än en fysisk kropp så har jag börjat se världen klarare, med starkare färger och helt enkelt skarpare. T.om. hur jag ser människor har ändrats och jag ser sanningen mer eller mindre rakt av. Jag ser om människor gillar sig själva eller inte t.ex. Det går inte att förklara, och enda sättet att själv förstå är att fortsätta söka svar och vara kritisk och skeptisk emot allt samtidigt som man är logisk och öppensinnad.

  Jag är själv så skeptiskt att jag hade haft svårt att tro mig för 3år sedan. Det är tack vare mina drömmar, och empiriska upplevelser samt synkronisiteter som gjort så jag kan tro på att världen är större än var den är. Speciellt med tanke på all annan information jag presenterat på sidan, t.ex. kvantfysiken och två-slids experimentet som har en enorm betydelse för materia eftersom en partikel kan vara en partikel men även en våg. En våg är något som är utbrett och inte existerar på en plats, och det är vi alla uppbyggda av.

  Hela världen är en frekvens som vi delar och när vi där går vi till en ny frekvens. Högre frekvenser är mer kärleksfulla och lägre frekvenser är mer negativa. De högre frekvenserna är fyllda av mer intelligent energi och de lägre mindre. Man kan säga att djävulen är av en låg frekvens och gud av en hög frekvens, och de kan inte existera utan varandra. Gud säger att alla är en, och djävulen säger att alla är separerade.

  Jag hoppas jag fick ett svar till dig 🙂
  Du får gärna skicka ett mail om du vill fråga följdfrågor, det går bra att skriva en kommentar också så kanske det kan hjälpa andra.

  Ha det så bra!
  – seilon

 • Tobbe says:

  Tack för ditt långa svar seilon! 🙂

  Då jag inte vet din mail skriver jag på kommentarerna istället, även fast inlägget inte riktigt handlar om utopi :p
  Jo, jag läste igenom en hel del av Victor Zammits bok, och jag har dessutom läst en hel del om Dean Radins forskning om medvetandet och kvantfysiken. Mycket intressant står det på Victor Zammits hemsida och om man kan lita på hans källor så är det en självklarthet att medvetandet fortsätter existera efter sin död. Jag har själv, och även de andra i min familj, varit med om andar i ett hus vi bodde i förut. Jag pratar då om röster mitt i natten och liknande. Det var det som fick mig att verkligen börja tro på andar och den spirituella världen. Och då så många andra har varit med om liknande saker, plus alla bevis de Zammit har så ser jag inget som säger emot ett liv efter döden.

  Dessutom laddade jag ner dokumäntären “Ambres” och kollade på den idag. Var absolut inget jag ångrade och jag måste tacka för tipset 🙂 Kände igen mycket som även står på Zammits hemsida och även sådant som jag läst som du skrivit. Jag kan även förstå att många tror att den där dokumentären är fake. Det skulle jag nog själv trott för flera år sedan, eftersom det låter otroligt att en 3000 år gammal anden skulle prata genom en människa i vår tid. Jag är väldigt skeptisk av mig och tror bara på sådant som jag känner har tillräckligt mycket bevis för att vara sant. Men jag ser ingen anledning till att dokumentären inte skulle vara sann.

  Ditt svar besvarade för övrigt mina frågor väldigt bra och jag börjar förstå att medvetanden är så mycket mer än en hjärna. Jag har dock lite frågor om andra saker angående det du skrivit och jag hoppas du har tid över att svara 🙂

  Skulle vilja börja med att fråga vad du anser om allt annat levande här på jorden? Jag pratar då om andra djur än människan och även växter. Jag har läst att alla människor är sammankopplade och består från början av samma sorts medvetande fast uppdelat i olika individer. Räknas även växter och andra djur in som samma sorts medvetande? Människor har ju utvecklats från apor och om man går hundratusentals år tillbaka existerar ju inte människan än, utan istället andra levande varelser som vad jag har förstått har medvetande.

  Alltså borde väl alla levande varesler ha ett medvetande vara sammankopplade och då även ha en själsig kropp, eller har jag förstått det fel? Växter däremot räknas de som samma medvetande? De saknar ju sinnen och kan inte uppleva världen som vi gör och inte tänka, men de är ju fortfarande levande precis som vi. När jag ändå pratar om växter och djur så vill jag också passa på att fråga, vad var egentligen det första “medvetande” som skapades?

  Har även andra frågor om andra ämnen, men blir nog lite mycket med allt i ett inlägg 😉

  Ha det så bra du med!

 • anonym says:

  vad spelar det för roll vilken mailadress man har?
  cencurera på du om det inte duger.
  du är säkert synsk och kan se mig ändå.

  david icke har iaf skrivit att allt 5-sinnligt är en fälla i illusionen. och då särskilt sex eftersom att just den upplevelsen är extra stark och svår att ignorera.

  jag tycker det var trist iaf att läsa det i boken. tycker vi matas så mkt med porr och avklätt redan som det är nu. att sen få läsa att ‘de flesta nattklubbar på andra sidan har en rejäl sexuell underton’ kändes trist.

  nu minns jag inte ordagrant men en kvinna i berättelsen sa faktiskt att folk som inte vågade leva ut extremt sex var hämmade osv.
  undrar vad hon säger om buddistmunkar då.

  nej boken är väl inte en kopia av verkligheten men det är ju solklart att författaren har en inblick i sanningen.

  jaja, jag hoppar över sexklubbarna på andra sidan iaf, sen om jag återigen därför blir ‘utanför’ så får det väl bli så då.

  om sen andra vill ha s/m-sex och liknande så gärna för mig. bara jag slipper se det.

  hej.

 • seilon says:

  Tobbe, jag resonerar precis som du, så det är roligt att träffa någon som funderar i samma tankebanor :).

  Jag besvarade din fråga om första medvetandet i mitt nya blogginlägg och kommer besvara den andra rörande växter i ett nytt blogginlägg snart.

  Allting är intelligent på sitt sätt. En boll är t.ex. en boll, den vet att den är en boll som studsar. Gräset är gräs och vet om det och det var en person som undrade om gräset gillade att vi gick på det. Denna personen mediterade och ville veta hur gräset reagerade när vi gick på det och för gräset är människan en högre varelse och det känner sig hedrat att han en människa som väljer att gå på det.

  Jag läste även om en kvinna som undrade hur ett äpple upplevde att man bet i det, om det nu skulle varit intelligent. Hon mediterade och blev äpplet som hennes dotter åt och upplevde det med stor glädje och eufori. Allting är verkligen en perfekt skapelse och jag tror verkligen att ens negativa tankar är ens största fiende.

  Det gäller dock att aldrig blunda för det negativa utan istället omfamna och förstå det och älska det.

  Till anonym, allting i universum går ut på att acceptara allt. För allt finns alltid. Så du slipper se det du inte vill se, men du måste acceptera att det existerar. 🙂

  Tack för era kommentarer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *