• 06Aug

  Vi människor står inför vår största uppenbarelse någonsin. Vi har levt ett liv utan att förstå hur livet fungerar. Många tror sig veta, och försöker leda andra i deras riktning. Jag vill inte att någon ska se mig som någon som vet allt – jag vet bara vad jag har erfarenhet av. Det vi måste börja med är att ha förståelse och kärlek för varandra. Även om jag inte gillar något som någon pratar om så försöker jag förstå det, jag vill veta hur den personen tänker. Men om denna personen försöker ta ifrån mig min fria vilja att vara den jag är så kan jag inte se det som annat än en ond handling. Vi är alla fria att vara det vi vill vara.

  Livet är ett ögonblick, detta ögonblick just nu. Det är det enda vi kan veta, att vi existerar just nu. Vad som sker imorgon vet vi inte, och det som skedde igår är bara ett minne – hur kan vi vara säkra på att det inte är planterat?

  Detta ögonblick är färgat av effekten av händelser som skett i dåtiden, min dator finns här för att jag köpte den för några år sedan. Mina räkningar ligger framför mig för att jag måste betala för mitt uppehälle. Det finns en historia bakom hur allting har hamnat där det är, och jag måste lita på mina minnen att de är äkta – trots att det bara är minnen.

  Den enda sanningen är i detta ögonblick just nu. Med hjälp av den informationen jag har ifrån detta ögonblick och ifrån mina minnen så kan jag få fram sannolikheten utav vad som händer i framtiden – eller nästa ögonblick. Eftersom tiden går framåt och följer vissa regler så rör sig ögonblicket framåt hela tiden. Det skapas nya ögonblick efter varje ögonblick och det är den dåtida information och nutida information som tillsammans hjälper till att skapa ett nytt ögonblick.

  Många lever på hopp om framtiden, kanske att de ska resa, andra lever på saker de gjort som varit roliga. Få vill leva i detta ögonblick och få säger att detta ögonblick är det bästa i deras liv. Trots att livet bara är ett ögonblick.

  Vi lever i en värld där människan är förslavad av pengar, och detta är en punkt jag kommer ta upp i ett annat blogginlägg. Det som sker i världen idag är att vi håller på att vakna upp till hur världen fungerar. Vi alla är en del av universum och universum i sig är oändligt och kommer alltid att finnas, och har alltid funnits. Vi är en del av evigheten, i detta ögonblick, just nu.

  Här nedan är en bild på vår hjärnhalvor, och de är separerade ifrån varandra och fungerar på olika sätt.

  Den vänstra hjärnan är den hjärna som de flesta av oss använder mest, detta för att skolsystemet gynnar denna hjärnan och vi förlorar vår kreativa sida. Vår vänstra hjärna fungerar som en seriell processor och den högra som en parallell processor. Jag ska förklara vad detta betyder. Den högra hjärnan är detta ögonblicket, den tar in all information just nu. Den är allting i ett ögonblick, och med hjälp av den vänstra hjärnan så kan vi sortera denna informationen och skapa en solid värld som vi upplever. En parallell processor arbetar med mycket information samtidigt, medan en seriell processor arbetar med information stegvis. Den vänstra hjärnan tar informationen ifrån den högra hjärnan och sorterar den med våra minnen av vad som hänt, och sorterar det med alla minnen de associeras till. Den vänstra hjärnan hämtar information om alla detaljer och mer information om de detaljerna så vi kan skapa detta ögonblick just nu, utan att vi överbelastas med intryck ifrån den högra hjärnan som tar in allt.

  Vår hjärna tar in 400 miljarder bitar med information per sekund, och vi är medvetna om ca 2000 bitar. Så den verklighet vi ser skulle kunna vara 200 000 000 ytteligare verkligheter som vi inte ser för att den vänstra hjärnan sorterar bort denna informationen. Detta exempel var för att ge dig en bild av hur mycket information vi tar in undermedvetet när vi bara är medvetna om 2000bitar.

  När den vänstra hjärnan har skapat detta ögonblick så ger den oss en bild av vad som kan ske i framtiden. Med hjälp av all information kan vi tänka oss hur nästa dag kan se ut, eller hur nästa ögonblick kan se ut. Den vänstra hjärnan hjälper oss helt enkelt hålla koll på livet så det finns en logik bakom det. Tyvärr så är denna kunskap inte vida känt för att de som kontrollerar våra samhällen inte vill att vi ska veta hur livet fungerar. När man förstår sin högra hjärna och använder sig av den så kan man enklare se mönster i samhället, t.ex. hur vi är lurade att tro att vi måste leva med pengar (detta kommer som sagt att tas upp i framtida blogginlägg).

  Dagens samhälle har gjort det väldigt svårt för oss att leva i nuet och vara konstant lyckliga. Istället lever vi på hopp och på saker vi har gjort. Speciellt den äldre generationen som kan sitta och prata om allting de upplevt vilket gör deras ögonblick väldigt tråkigt i jämförelse. Detta eftersom de som inte är pensionerade måste jobba och kanske har ont om pengar, andra som är pensionerade har inte råd att göra saker de hade velat. Som tur är kommer samhället bli bättre, otroligt mycket bättre, och det kommer jag bevisa med framtida blogginlägg.

  Skriv gärna frågor om du undrar något! Här är två tips på videor rörande hjärnan och vår kreativitet, bägge ifrån www.ted.com som är en väldigt bra och informationsrik hemsida:

  Jill Boltes Stroke of Insight (handlar om våra hjärnhalvor)
  Ken Robinsons says School kills creativity (hur skolan tar bort våra kreativa sidor)

  Skrevs den 6/8 2008

  Tags: , ,

5 Kommentarer

WP_Cloudy
 • […] är. Kärlek, och varande. Vi är. Det är ögonblicket som räknas (som jag skrivit om tidigare: Livet är ett ögonblick). Jag gillar dock inte att det finns fattigdom, kriminalitet och människor som mår dåligt, och […]

 • J L Ramírez says:

  Jag är 77 år gammal. Jag håller på att tappa minnet. Den senaste tiden har jag varit väldigt beroende av datorn. Jag undrar om elektroniken kan skada hjärnan. Jag måste ofta kolla saker i Google och dras in i sökande och kopiering. Jag måste klicka och byta sidor och blir efter en stund tung i huvudet, trött och illamående. Jag känner viss obehag i vänstra sidan av hjärnan.
  Jag har haft en fantastisk minne förut men nu kan jag inte ens komma ihåg alldeles närligande namn på personer och ting.
  Måste jag stänga datorn för gott? Problemet är att ju mer jagtappar minnet desto mer berowende jag blir av den.

 • seilon says:

  Hej!

  Jag har ingen kunskap om hur skadlig teknologin kan vara, men all form av teknologi påverkar oss. Jag tror dock inte datorn är farlig för minnet.

  Du borde söka upp alternativ medicin med örter, homeopati eller liknande som kan behandla minnet. Jag vet tyvärr inte hur, googla dig fram.

  Hoppas minnet blir bättre!
  Vänligen
  seilon

 • Adrian says:

  Börja lös korsord eller gör någonting annat där du arbetar med hjärnan, det tror jag hjälper! Att gå på promenader och få upp syre i hjärnan tror jag också hjälper.

  Adrian

 • seilon says:

  Hej igen J L Ramírez.

  Något som är bra för minne och koordination är blåbär. Se mer här: http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=155

  Blåbär hjälper även kroppen att bilda dopamin, väsentligt för välmåendet minne och koordination. En studie visar att 1¼ dl blåbär per dag kan återställa minne och koordination.

  Det och andra alternativ kan säkert hjälpa dig.

  Med evig kärlek, glädje och fred
  seilon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *